15 d’octubre 2008

des de casa i amb la distància

algunes de les fotografies que no he penjat i que crec que havien quedat pendents

EL BUDISME I L'ÍNDIA

L'Índia acull un gran número de refugiats tibetans, gran part dels quals són monjos budistes que van haver de fugir del seu país fa més de cinquanta anys.

Però se'ls ha acollit i se'ls hi ha donat terres i facilitats en diverses reserves del país veí. Una de les més grans, es troba a les muntanyes de Kodagu, al sud de Karnathaka, lluny del Tibet. La major part d'aquest poble no ha trepitjat mai la seva terra i desconeixen si ho podran fer mai.


*tot i que el budisme va nèixer a l'Índia, i aviat es va escampar per tot el sud-est asiàtic, només un 0,8% de la població del país mare d'aquesta religió és budista.

2 comentaris:

 1. Malgrat tot es senten tibetans, oi? Passo a dir-te moltes gràcies, les paraules de companyia m'estan fent passar estones de plenitud en un moment que et sents petit cridant al pare que has perdut, curiós, que, sigui com sigui, sentim sempre el mateix... Petons, molt sentits, gràcies!

  ResponElimina
 2. hola!!!

  si, s´hi senten força, i aixó que la majora ja han nascut fora, però el fet de viure en zones conjuntes i de tenir sempre present que els van fer fora de casa seva, els arrela encara més a la seva cultura! és una lluita pels drets!

  molts petons guapíssima i ja saps que no estàs sola,
  una abraçada,

  ResponElimina